KOOKWORKSHOPS
voor kinderen
In een professionele keuken ontdekken de kinderen nieuwe smaken, werken ze samen, proeven en maken met trots hun gerechten.
Tijdens de workshop
Ons doel is om kinderen kennis te laten maken met gezond, bewust en vegetarisch koken. We willen hen laten ervaren dat koken niet alleen lekker en leuk is, maar ook iets wat je met elkaar doet, met trots en plezier.
Elke week beleven we een ander culinair avontuur. We koken gerechten uit verre landen en maken feestelijke gerechten of toetjes
Wanneer
Blok 1: 25 november t/m 6 januari (30 december geen workshop).
Blok 2: 13 januari t/m 17 februari.
Blok 3: 24 februari t/m 14 april.
Werkwijze en opzet
- De lessen worden gegeven in blokken van zes weken.
- Elke dinsdagmiddag volgen de kinderen één kookworkshop van 1,5 uur.
- We werken in kleine groepen van maximaal twaalf kinderen, zodat ieder kind persoonlijke aandacht krijgt.
- We koken zonder vlees, zodat alle kinderen, ongeacht achtergrond of overtuiging, kunnen deelnemen.
- Er wordt gewerkt met veilig, kindvriendelijk kookgerei.
Na afloop van elk blok ontvangt ieder kind:
🎓 Een Junior Chef-diploma
📖 Een persoonlijk kookboekje met foto’s en recepten van de zes weken
🧑🍳 een vrolijke sloof met eigen naam en titel “Junior Chef”
Begeleiding en ervaring
De workshops worden gegeven door een ervaren chef. Als leermeester deelt zij met enthousiasme haar passie en kennis met jonge mensen. Ze stimuleert en motiveert hen om met plezier te koken, zelfvertrouwen op te bouwen en samen te werken
Tarief
- 6 lessen
- Kookboekje
- Sloof
- Materialen
- Ingrediënten
- elke week zelfgekookte maaltijd mee

